Uw adres voor dieetadvies in Nuenen en Helmond

Bij dieetadvies of voedingsadvies denken veel mensen vaak alleen aan afvallen. Toch is voeding- en dieetadvies veel meer dan dat. Voedingsadvies kan bijvoorbeeld ook belangrijk zijn voor mensen met diverse ziektebeelden, zoals diabetes mellitus, verhoogd cholesterol, darmklachten of ongewenst gewichtsverlies. Het is fijn om dan samen met een deskundige te kijken naar een verantwoord, maar wel smakelijk eetpatroon die is afgestemd is op uw eigen situatie. Als diëtist help ik u daarbij graag.

Samen werken aan nieuwe dieetgewoontes

Gedrag veranderen is heel erg lastig. Vooral op de lange termijn. Een dieet volgen valt voor veel mensen daarom niet mee. Ik vind het een uitdaging om samen het dieetadvies af te stemmen op uw eigen situatie. En daarnaast ondersteun ik u graag bij het volhouden van het dieet. Eetgewoontes veranderen lukt nu eenmaal niet van de ene op de andere dag.

Vergoedingen voor dieetadvies

Momenteel is er drie uur dieetadvies opgenomen in de basisverzekering, deze kosten vallen onder het eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar hebben geen eigen risico. Veel verzekeraars vergoeden dieetadvies ook vanuit de aanvullende verzekering. In de polis staat hoeveel dieetadvies u vergoed krijgt.

Dieetadvies in de ketenzorg wordt volledig vergoed. Zonder het eigen risico aan te spreken. Dit geldt voor mensen met diabetes, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en/of COPD. U komt hier mogelijk voor in aanmerking als u ook onder behandeling bent van een praktijkondersteuner. Vraag ernaar bij uw huisarts of praktijkondersteuner. Ik heb een contract voor het leveren van deze zorg voor de zorggroepen PoZoB en Elan. Dit betekent dat in Nuenen en in Helmond de ketenzorg wordt vergoed.

Wilt u buiten de zorgverzekering dieet- of voedingsadvies ontvangen, dan is dat ook mogelijk. Ik hanteer een tarief van € 80,00 per uur. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Voor een eerste consult worden 60 minuten directe tijd gerekend en 30 minuten individueel dieetvoorschrift. Dit laatste is de tijd voor het uitwerken van het advies en evt. regelen van dieetvoeding of het berekenen van de voeding. Het tweede consult duurt meestal 30 minuten. De overige consulten nemen 15 tot 30 minuten in beslag.

Voor 2024 zal dit alles ook blijven gelden. Kijk zelf even in uw aanvullende polis of er extra dieetadvisering vergoed wordt.

 

Een verwijzing van een arts of huisarts is niet altijd nodig, maar soms wel gemakkelijk voor aanvullende informatie. Uw arts kan deze naar mij verzenden via Zorgdomein.